Nyitókép forrása: facebook.com

 

A visszavonuló orosz csapatok felrobbantották a stratégiai jelentőségú Antonovszkij hidat Herszonnál. Az oroszok feladták a várost és a Dnyeper jobb partjára vonultak vissza, ami teljesen az ő ellenőrzésük alatt áll és jobban védhető.

 

Videó is készült a ferobbantott Antonovszkij hídról, a felvétel alá írt kommentben az áll, hogy a herszoni kikötőben található hajókat és csónakokat az oroszok mind megrongálták vagy elsüllyesztették.

 

Az Antonovszkij híd volt az orosz utánpótlási vonalak egyik legfontosabbika. Korábban az ukránok lőtték amerikai rakétavevetőkkel, hogy elvágják a Herszonban lévő orosz egységeket az utánpótlástól. A támadások során a híd sérüléseket szenvedett, de ha korlátozottan is, még járható volt. Most a visszavonuló oroszok felrobbantták, hogy ne használják ugyanerre a célra az ellentámadásba lendülő ukránok.

 

 hirdetes_400x285  

 

Korábban felröppent egy hír, miszerint az amerikaiak megüzenték az oroszoknak, hogy lehet szó béketárgyalásokról, de annak feltétele Herszon feladása lenne. Ez most megvalósul, kérdés, hogy milyen irányt vesznek most az események. A nyugati sajtó már kezd megágyazni egy esetleges fegyverszünet elfogadtatásának: az oroszokat még nem verték ki Ukrajnából, de már Putyin orosz elnök totális stratégiai vereségéről cikkeznek, illetve arról értékeznek, hogy Oroszország elvesztette az energiaháborút Európával szemben. A korábbi, teljes ukrán győzelemről szóló narratívák visszaszorultak.

 

Washington és Brüsszel már a tárgyalóasztalhoz csalogatná Oroszországot, ám van egy súlyos feltételük

 

Körkép.sk, mandiner.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!