Nyitókép forrása: pixabay

 

Nemrég még 32 milliárd dolláros piaci értékkel bírt, ma pedig már csődvédelembe menekült az FTX kriptotőzsde. Vezetője, Sam Bankman-Fried lemondott vezérigazgatói posztjáról.

 

Az FTX-ben komoly problémák merültek fel, miután a hozzájuk szorosan köthető Alameda Research kriptokereskedő vállalat ügyfelei elkezdték visszakérni a pénzüket, mivel a cég likviditáshiányba került. A rivális Binance látva az eseményeket, visszalépett az FTX felvásárásától, és a lavina végül csődeljárássá nőtte ki magát.

 

Bankman-Fried elismerte a kudarcot. A 30 éves guru tavaly még arról beszélt, hogy a kriptotőzsde egy nap akkora lesz, hogy magába olvasztja a CME Groupot vagy akár a Golmand Sachst is. Bankman-Fried temérdek pénzt adományozott jótékony célokra, főleg a demokraták támogatására.

 

 hirdetes_300x300  

Az FTX körüli dráma miatt hatalmas nyomás alá kerültek a kriptovaluták, de a blockchain technológiával dolgozó befektetések is, mindenhol zuhannak az árak. Az FTX egyébként csak ezen a héten értékének 88 százalékát vesztette el.

 

Reuters, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!