Nyitókép forrása: pravda.com.ua

 

Oroszország ismét masszív rakétatűz alá vette Ukrajna területét, elsősorban a középső és északi területeken lövik az elektromos hálózat transzformátorállomásait. Az első jelentések szerint 7 millió háztartás maradt áram nélkül. A nyugati sajtóban ugyanakkor olyan információk jelentek meg, hogy két orosz rakéta Lengyelország területére csapódott be, és legalább két személy életét vesztette a detonációban. A hírt hivatalosan nem erősítették meg. A wPolyticze.pl hírportál közlése szerint összeült a lengyel nemzetbiztonsági tanács, ám a lengyel kormányszóvivő kitért a konkrét válaszok elől, helyette arra kérte a sajtót, hogy ne közöljenek semmi olyan információt, amit előbb nem erősítettek meg a hatóságok.

 

A Rádio Zet közlése szerint Przewodówban meg nem erősített információk szerint két rakéta csapódott be helyi idő szerint 15:40-kor.

 

A Rádio Lublin kissé más történetet közölt. Eszerint egy szárító melletti mázsaháznál robbant fel egy traktor ismeretlen körülmények között.

 

 hirdetes_810x300  

Amerikai think tank: Ha igaz a hír lengyel incidensről, az a háború nyolc hónapjának legsúlyosabb pillanata

 

A MagyarNemzet azt közölte, egyelőre nem tudni, hogy ukrán légvédelmi rakéták vagy orosz támadórakéták csapódtak-e lengyel területre.

 

„A kialakult válsághelyzet miatt” a magyar államfő és a miniszterelnök a magyar kormány nemzetbiztonsági és védelmi bizottsága tagjaival tanácskozik.

 

FRISSÍTVE/pontosítva 20:49 – A CNBC amerikai hírtelevízió oldala a Pentagon szóvivőjét, Pat Rydert, az amerikai légierő tábornokát idézve azt írja, hogy „kaptak jelentéseket arról, hogy orosz rakéták csapódtak Lengyelország területére, amelynek következtében két lengyel állampolgár meghalt (…), de egyelőre nem lehet megállapítani az információ hitelességét”. 

 

Körkép.sk, pravda.com.ua, mandiner.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!