Nyitókép: Russian Foreign Ministry Press Service via AP

 

Az Oroszországgal folytatott béketárgyalások újrakezdésével kapcsolatban felállított ukrán feltételek „irreálisak“ – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kedden az indonéziai Bali szigetén tartott G20-csúcstalálkozón.

 

„Minden probléma az ukrán oldalon van, amely kategorikusan elutasítja a tárgyalásokat, és egyértelműen irreális feltételeket állít fel“

 

– mondta Lavrov, aki Vlagyimir Putyin orosz elnök helyett utazott a G20-csúcsra.

 

 hirdetes_810x300  

Az ukrajnai háború befejezéséről szóló tárgyalások nem sokkal az orosz invázió február 24-i kezdete után kezdődtek. Április elején azonban felfüggesztették a Moszkva és Kijev közötti tárgyalásokat, és azóta a két ország egymást hibáztatja a tárgyalások elmaradásáért.

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nemrég kijelentette, hogy Kijev addig nem tárgyal Moszkvával, amíg Vlagyimir Putyin lesz az elnök. Ezért októberben Zelenszkij rendeletet írt alá, amely hivatalosan „lehetetlennek“ nyilvánította a Putyinnal folytatott tárgyalások kilátásait.

 

„A harmadik világ országai… jól tudják, hogy ezt a folyamatot Ukrajna akadályozza, amely még törvények, Zelenszkij rendelete révén is tiltja a tárgyalásokat az Orosz Föderációval“

 

– mondta Lavrov.

 

Hozzátette: a Kreml konkrét bizonyítékokat szeretne látni arra vonatkozóan, hogy „a Nyugatnak komoly érdeke fűződik Zelenszkij kioktatásához, és elmagyarázza neki, hogy ez nem folytatódhat így, és ez nem érdeke az ukrán népnek“.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.