Medvegyev: A lengyelországi incidens azt bizonyítja, hogy a Nyugat egyre közelebb kerül a világháborúhoz - Körkép.sk

Hirdetés (X)

Külügyek

Medvegyev: A lengyelországi incidens azt bizonyítja, hogy a Nyugat egyre közelebb kerül a világháborúhoz

Oroszország tagadja, hogy ők lennének a felelősek a történtekért.

Nyitókép: AP Photo/Michal Dyjuk

 

Dmitrij Medvegyev, az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának alelnöke szerdán kijelentette: a lengyelországi rakéta-becsapódás azt bizonyítja, hogy a Nyugat egy újabb világháborúhoz közeledik.

 

„A lengyel farm elleni „rakétatámadáshoz” kapcsolódó incidens egy dolgot bizonyít: az Oroszország elleni hibrid háborúval a Nyugat egyre közelebb kerül a világháborúhoz”

 

– írta Medvegyev a Twitteren közzétett bejegyzésében.

SJE Nyílt nap

Dmitrij Polanszkij, az orosz ENSZ-nagykövet helyettese is hasonló véleményt fogalmazott meg, tagadva, hogy Oroszország lenne a felelős a történtekért.

 

Polanszkij azt is hozzátette, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsának közelgő ülése bizonyítja, hogy összejátszásról van szó. „Hirtelen (az ENSZ Biztonsági Tanácsa ülésének előestéjén) rakétatámadás történik Lengyelország ellen“ – idézte Polanszkijt a DPA ügynökség.

 

Az orosz védelmi minisztérium provokációnak minősítette a rakéta-becsapódással kapcsolatos incidenst.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Kósa Zoltán
2022. nov. 16. 18:06

Istennek hála kikerültek a felvételek a netre, ami miatt már nem lehet az ororszokat okolni, de... Miről is van szó. Ne higgyük, hogy csak hazánkban vannak háború és szankció ellenes hangok, megmozdulások. A háborús retorika veszít népszerűségéből, a hangulatkeltés lehetősége a lehető legjobbkor jött. Sajnos senki sem a békével foglalkozik, hanem a háborúval, amíg ez nem változik bármi lehet. Tartom magamat azomban ahhoz, hogy örüljünk Putyinnak, mert amíg Ő ott van a legkisebb eséllyel lesz világégés orosz kezdettel, de ha bármi történne vele... Egy esetleges új vezető mindent is megígérne a hatalomért, és jaj akkor ennek a ma ismert világnak. Igenis tárgyalni kell és igenis Putyinnal ez ilyen egyszerű, ha békét akarunk! Ameddig fejünk felett katonain szállítógépek fognak repdesni a békének kicsiny az esélye

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket