Nyitókép: pravda.sk

 

Jaroslav Naď szlovák védelmi miniszter szerdán online csatlakozott az ún. Ukrajnát segítő kontaktcsoport megbeszélésére. A találkozón az aktuális harctéri helyzetről és Ukrajna tárgyi jellegű szükségleteiről is beszéltek. A vezetők emellett megvitatták az ukrán fegyveres erők kiképzésének előrehaladását, ahogy szó esett a hadipari vállalatok termelési kapacitásának támogatásáról is.

 

„Az ukránokban kivételes elköteleződés van arra, hogy visszaállítsák országukban a békét és nyugalmat. Mi továbbra is segíteni fogunk nekik ebben tárgyi, humanitárius és katonai formában is”

 

mondta Naď, aki szerint a segítség jelentőségét támasztják alá az elmúlt hetek történései is, mikor is több megszállt várost is visszaszereztek az ukránok.

 

Az ún. Ukrajna támogatásáért kontaktcsoport 2022. április 26-án jött létre több mint 40 állam első találkozója során, amikor is arról tárgyaltak, hogy miként tudnák támogatni Ukrajnát. A találkozóra az USA kezdeményezésére került sor a németországi Ramstein légi bázison. A csoport rendszeresen folytat tárgyalásokat, a mostani a hetedik találkozójuk volt.

 hirdetes_810x300  

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!