Megérkeztek Lengyelországba az ukrán szakértők, akik részt vesznek a lengyel rakétaincidens kivizsgálásában - Körkép.sk
Ráhel, Csenge
  • HUF: 388.37
  • USD: 1.08
  • -2 °C
  • 2 °C
Külügyek

Megérkeztek Lengyelországba az ukrán szakértők, akik részt vesznek a lengyel rakétaincidens kivizsgálásában

Arra számítanak, hogy gyors hozzáférést kapnak az esemény helyszínéhez.

Nyitókép: AP Photo/Michal Dyjuk

 

Megérkeztek Lengyelországba azok az ukrán szakértők, akik részt vesznek a keddi lengyel területet ért rakétacsapás körülményeinek kivizsgálásában. Erről csütörtökön az ukrán külügyminisztérium tájékoztatott – írja az AFP.

 

Legalább egy rakétatámadás érte az ukrán határ közelében fekvő lengyelországi Przewodów falut kedd este az Ukrajna polgári infrastruktúrája elleni hatalmas orosz támadások közepette. A robbanásban két ember életét vesztette.

 

„Szakértőink már Lengyelországban vannak. Arra számítunk, hogy – a lengyel nyomozó hatóságokkal együttműködve – gyors hozzáférést kapnak az esemény helyszínéhez” – írta a Twitteren Dmytro Kuleba, az ukrán diplomácia vezetője.

SJE Nyílt nap

 

A teljes ügy vizsgálatát lengyel és amerikai szakértők végzik, de mindkét fél egyetértett abban, hogy az ukrajnai nyomozók is megvizsgálják a robbanás helyszínét.

 

„Ukrajna és Lengyelország konstruktívan és átláthatóan fog együttműködni az Ukrajna elleni orosz rakétaterror által okozott incidens kivizsgálásában” – írta Kuleba.

 

A NATO és a Fehér Ház szerint a przewodówi robbanást véletlenül egy ukrán légvédelmi rakéta okozhatta, amelyet egy orosz rakéta hatástalanítására lőttek ki. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azonban azt állítja, hogy a Przewodóvot eltaláló rakétát valószínűleg az oroszok lőtték ki, nem pedig az ukránok.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket