Nyitókép: AP Photo/Jean-Francois Badias

 

Az Európai Néppárt (EPP) pénteken hivatalosan is új taggal bővül, mégpedig a szlovák OĽANO politikai szubjektummal. A hírt Manfred Weber erősítette meg csütörtökön a kétnapos lisszaboni néppárti ülés kezdetén.

 

Weber ezzel összefüggésben emlékeztetett arra, hogy Eduard Heger szlovák kormányfő személyében a néppártiaknak eggyel több miniszterelnökük lesz az Európai Tanács (EU-csúcsok) ülésein, mint korábban, hiszen a 27 nemzeti vezetőből nyolc konzervatív lesz.

 

A lisszaboni rendezvény küldötteihez intézett beszédében Weber hangsúlyozta, hogy az EPP egészének egyértelműen ukránbarátnak kell lennie Oroszország jelenlegi Ukrajna elleni agresszióját illetően, és szigorúan támogatnia kell az EPP jogállamisági elveit.

 hirdetes_400x285  

 

Ezzel összefüggésben rámutatott, hogy a néppárti tábor politikusainak Európa-pártibban kell fellépniük. Weber szerint nem jó, ha egyes EPP-tag pártok nyíltan NATO-ellenes álláspontokat terjesztenek, ami ellenkezik az EPP hivatalos politikájával.

 

Beszéde végén támogatását fejezte ki az EPP-családhoz tartozó ukrajnai politikai pártok iránt, és kijelentette, hogy az ukránok igazságos háborút vívnak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!