Külügyek

Orosz fogságból visszatért ukrán katonanő: Minden orosznak meg kell halnia. A kisgyerekeknek is

Megdöbbentő kijelentéseket tett, még megdöbbentőbb volt a műsorvezető reakciója.

Nyitókép forrása: twitter

 

Az egyik területvédelmi egység katonája, Oljha Lekunova az NTA televízió élő adásban sugárzott talkshowjában arról beszélt, hogy minden orosznak, beleértve a gyerekeket is, meg kell halnia, nem szabadna léteziük. A katonanő nemrég még orosz fogságban volt, így indulatai, kijelentései nem meglepők. Az viszont már egy teljesen más kérdés, hogy propaganda célokkal ezt leengedi az ukrán tévé, méghozzá úgy, hogy a műsorvezetők kvázi megerősítik Lekunová kijelentéseinek “helyességét”.

 

Mikor a műsorvezető arról kérdezte Lekunovát, hogy mit gondol az oroszokról és Oroszországról, azt felelte:

 

“Úgy gondolom, hogy mindannyiuknak meg kell halniuk, a kisgyermekeknek is. Nem szabadna léteziük sem”

 

válaszolta. Oroszország kapcsán pedig azt mondta, hogy az csak egy “széles határ Finnország és Kína között”.

 

Még megdöbbentőbb volt a műsorvezető reakciója, aki csak annyit mondott: “Kemény kijelentések, de igazságosak”.

 

Az orosz propaganda természetesen ráharapott a témára, és nácinak titulálták az ukrán katonanőt.

 

Ma már kissé homályba vész, de a háborút Putyin orosz elnök eredetileg Ukrajna denácítlanítása miatt kezdte el. Ez alapján aztán az orosz propaganda “speciális terveket” szőtt Ukrajna sorsáról. A Ria Novosztyi áprilisban például az ország feldarabolását, a lakosság “átképzését” vizionálta.

 

A teljes képhez hozzátartozik, hogy nem minden ukrán döntéshozó nézi jó szemmel a fenti durva megnyilvánulásokat. Olekszij Aresztovics ukrán elnöki tanácsadó például már augusztusban is kritizálta sajátjait, amiért kijelentéseikben nem tesznek különbséget az oroszok között, és “ostobaságnak nevezte” ezt az általánosítást.

 

Sajnos azonban ez a gyűlölet a háború velejárója, és ezalól egyik oldal sem kivétel. Az ukránok kirohanásai ugyanakkor azért feltűnőbbek, mert győzni akarnak. Ez azt jelenti, hogy egy nap vissza akarják kapni a keleti területeiket is, ahol rengeteg orosz él – akik ezek után mire számítsanak a Lekunova féléktől? Aligha lehet majd arra számítani, hogy egy ukrán győzelem esetén a gyűlölet csak úgy egyszerűen eltűnik. Főleg, hogy az oroszok tovább táplálva azt, szisztematikusan rombolják a polgári infrastruktúrát egész Ukrajna területén, ahol épp most köszöntenek be a -10 fokos fagyok.

 

Körkép.sk, standard.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Petike
2022. nov. 18. 13:04

persze hogy nem helyes amit ez az ukrán no mond de amit a ruszkik muvelnek tomegesen gyilkolják az ukrán civil lakosságot hát ezen nem is csodálkozom.Hiszen nagyapjaik is ugyanez tették 1956ban Magyrországon.

Patika
2022. nov. 18. 17:02

és ahhoz mit szólsz, kedves embertárs, hogy az ukránok éveken keresztül gyilkolták a szakadár területek lakosságát, a mai hírekben pedig képeket is láthatsz, ahogy az ukránok Ustinka települést lőtték-egy néni házát érte találat, egy ember meghalt, és még a csóró tyúkjai is elpusztultak-ez most mi volt ukrán részről? mire volt jó? mit értek el vele? orosz katonai célpont a közelben nem volt! nem kéne védened ilyen embereket, hacsak te is nem egy vagy közülük-akkor pedig mélységesen szégyeld magad! Pfuj!

  Petike
  2022. nov. 18. 17:23

  és ahhoz mit szolsz hogy a szakadár teruletrol az ottani ruszkik lelotték a maláj civilszállíto repulogépet 300 utassal akik minden elpusztultak.En nem védem ezt az ukrán not mert nem helyes amit mondott de te a kremli propagandát fújod hogy nem sul le a bor a képedrol hát ha annyira tetszik neked Oroszország koltozz oda.

   kulcsargeza
   2022. nov. 19. 08:33

   Petikemi vagy te, talán egy késői Beneš huszár, aki csak úgy ide-oda telepitgetné az embereket?

Ekical
2022. nov. 20. 08:31

Tisztelt szerkesztőség, nem lehetne ezt a Petike nevű valakit letiltani? Nagyon hálás lennék.

  Petike
  2022. nov. 20. 10:03

  Ekical ez nem itt Orbanisztán

   Bendegúz Ábrahám
   2022. nov. 20. 16:44

   Petike, lásd már vendégül szerény otthonodban ezt az ukrán asszonyságot, Oljha nagyon megérdemli, ott harcolt a fronfvonalon. És te meg verhetnéd a melledet, hogy milyen fakír vagy...., ugyanis lenne szado-mazo töményen és esetleg szembe jönne veled a valóság....

Ekical
2022. nov. 20. 11:05

Petike, akkor miért jársz ide? A múltkor is leszennylapoztad a weboldalt. Nekem, ha valami nem jön be, nem is keresek rá többet, szerinted?

  Petike
  2022. nov. 20. 15:39

  igen mert ez a Korkép nevu szennylap a kremli propagandát fújja és ti tobbiek szinte újjongtok akkor amikor a ruszkik ártatlan embereket gyilkolnak le Ukrajna a szabadságáért harcol mert nem akar a ruszki gyarmatbirogdalom része hanem a nyugat része akar lenni hiszen ugyanezért harcoltak 1956 hosei is és mi volt a ruszkik válasza tomeges legyilkolás Budapest szétlovése stb.A ruszkik nekunk magyaroknak csak a rosszat és a keseruséget adták 1846ben vérbe fojtották a szabadságharcunkat 1945ben az ún.felszabadításkor minden második magyar not megeroszakoltak és 1956ban szintén vérbe fojtották a forradalmat.Az a magyar aki ezek után is pártolja a ruszkikat és a ruszkik oldalán áll ebben a háborúban az HAZA és NEMZETARULO.Van itt beloletek elég sok.

Vadalma
2022. nov. 20. 22:07

Petike: nem kellene ukrán propagandát nyomni Neked sem. Az ukrán gyűlöli a magyart, a kárpátaljai magyart. Ha ismernél Kárpátaljáról embereket, akkor tudnád. Tehát egyik sem barátunk. Sem orosz, sem ukrán. Érdekeink vannak. Egymást kell tisztelni és szeretni. Egyébként körkép is simán kitilt. Volt hozzá szerencsém, pedig nem szidtam senkit.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket