Nyitókép: DADO RUVIC/REUTERS

 

Alig néhány órával azután, hogy kijelentette, még nem döntötte el, feloldja-e Donald Trump Twitter-tiltását, Elon Musk, a közösségi oldal új tulajdonosa arra kérte a felhasználókat, hogy szavazzanak a volt amerikai elnök visszatéréséről a platformra.

 

Musk felhívást tett közzé a közösségi oldalán „Trump korábbi elnök fiókjának visszaállítása“ címmel, amelyre a felhasználók igennel vagy nemmel szavazhatnak.

 

Az eddig beérkezett csaknem kétmillió válasz 59,6 százaléka támogatja a volt elnök visszatérését, akinek Twitter-fiókját a Capitolium elleni tavalyi támadásban betöltött szerepe miatt függesztették fel.

 hirdetes_810x300  

 

Bár eleinte semmi jel nem utalt arra, hogy a Space-X és a Tesla főnöke követni fogja az ad hoc felmérés eredményeit, pénteken egy egy latin közmondással egészítette ki a szavazást, ami arra utal, hogy a döntés a Twitter felhasználóin múlik: „Vox Populi, Vox Dei“ (A nép hangja Isten hangja).

 

Trumpnak, aki szócsöveként használta a Twittert, több mint 88 millió követője volt a közösségi oldalon. Azt mondta, nem tér vissza a népszerű platformhoz, és marad a saját oldalán, amelyet Twitter-fiókjának felfüggesztése után hozott létre.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!