Nyitókép: AP photo

 

A lengyelek megközelítőleg 70 százaléka úgy vélekedik, hogy a múlt heti rakétaincidens miatt országuk Ukrajnával való kapcsolata nem fog megromlani. Ez a lengyel RMF FM rádió felméréséből derült ki, amelynek eredményéről a Sky News számolt be hétfőn.

 

Múlt héten kedden egy eltévedt ukrán rakéta landolt egy mezőgazdasági objektumon Przewodów falu közelében, amely hat kilométerre található az ukrán határtól. Egy 60 éves traktorista és egy 62 éves raktári dolgozó meghalt a rakéta becsapódása után a gabonaraktárban történt robbanás következtében. További négy ember megsérült – emlékeztetett a Sky News.

 

Mind Varsó, mind a NATO szerint Przewodówot láthatóan az ukrán légvédelem által kilőtt orosz gyártmányú rakéta találta el. A Nyugat végső soron Oroszországot hibáztatja, amiért Ukrajna olyan helyzetbe került, hogy meg kell magát védenie az orosz rakétacsapásokkal szemben.

 hirdetes_300x300  

 

Kijev azonban kétségeit fejezte ki egy ilyen verzióval kapcsolatban, és hozzáférést kért a becsapódási helyszínhez, valamint részvételt a rakéta eltalálásakor bekövetkezett robbanás eredetének kivizsgálásában.

 

E különböző állítások ellenére a lengyelek hozzávetőleg 70 százaléka nem hiszi, hogy az incidens hatással lesz az Ukrajnával fenntartott kapcsolatukra – derül ki az RMF FM United Surveys felméréséből.

 

A Sky News emlékeztetett arra, hogy Lengyelország több millió ukrán menekültet fogadott be az ukrajnai háború kitörése óta.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!