Nyitókép forrása: militaryleak.com

 

Nem áll rendelkezésre elég pótalkatrész az Ukrajnának adott német önjáró lövegek javításához, ami akadályozhatja a Szlovákiában létrehozott javítóüzem működését is. A javítóüzem projektjét a múlt héten jelentette be hivatalosan Christine Lambrecht német védelmi miniszter.

 

Németország összesen 14 darab PzH 2000-es önjáró löveget adott Ukrajnának, ám ezekből több jelenleg nincs bevethető állapotban. A fő probléma a pótalkatrészek hiánya. A Der Spiegel információi szerint ugyanis a védelmi minisztérium nem adta le a rendelést idejében.

 

Márpedig a lövegek iszonyatos igénybevételnek vannak kitéve, naponta 300 lövést adnak le velük (kevesebb mint 5 percenként egyet), értelemszerűen a kopó alkatrészeket gyakran kell cserélni (korábban felmerültek problémák amiatt is, hogy az ukránok érdemi kiképzés hiányában nem megfelelően használták a lövegeket – a szerk.)

 

 hirdetes_810x300  

A 14-ből hat német löveg jelenleg Litvániában van javítás céljából, ám a szükséges pótalkatrészekkel sem a német védelmi tárca, sem a gyártó nem rendelkezik, ezért az egyik löveget a litvánok darabjaira szedték, és beépítették egyes részeit a többibe.

 

standard.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!