Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Andrew Kravchenko

 

Miután a háborúból áttévedt rakéta két embert megölt Lengyelországban, két orosz komédiás Emmanuel Macron francia államfő nevében telefonbeszélgetést folytatott Andrzej Duda lengyel elnökkel a támadásról, és az erről készült videó gyorsan elterjedt az interneten. A lengyel elnököt másodszor viccelték meg így, 2020-ban Antonio Guterres ENSZ-főtitkár nevében érték el a mókamesterek – írja a VG.hu.

 

A hét és fél perces beszélgetésről felvétel is készült, amit már nyilvánosságra is hoztak. Azon Andrzej Duda abban a tudatban, hogy Emmanuel Macron francia elnökkel beszél, a lengyel rakétaincidens kapcsán leszögezte:

 

„Higgye el, nagyon óvatos vagyok. Nem hibáztatom az oroszokat, ez háború. Ezért a háborúért szerintem mind a két fél a másikat fogja okolni. Azt hiszi, háborút akarok Oroszországgal? Nem, nem akarok. Nem akarok háborút Oroszországgal, és különösen óvatos vagyok, higgye el, különösen óvatos…”

 

mondta, hozzátéve, hogy épp óvatosságból nem beszél a NATO ötös cikkelyéről (ami előírja, hogy ha egy szövetségest támadás ér, akkor a többi a segítségére siet), hanem csak a négyesről, ami csak konzultációt indít el.

 hirdetes_810x300  

 

Duda védelmére szóljon, hogy idővel kiszúrta, hogy átverésről lehet szó, és megszakította a hívást. A hívásról a Twitteren is beszámolt a lengyel elnöki palota:

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!