Nyitókép: AP Photo/Ng Han Guan

 

Pekingben kedden múzeumokat, parkokat és bevásárlóközpontokat zártak be a koronavírus-fertőzések emelkedő száma miatt, más kínai nagyvárosokban közben tömeges teszteléssel igyekeznek elejét venni egy új járványhullámnak.

 

Kínából hétfőn országosan 28 127 új helyi koronavírus-fertőzöttet jelentettek, ami megközelítette az áprilisi csúcsot. Az esetek nagyjából felét Kuangcsouban (Kanton) és Csungkingban jegyezték fel. Pekingben is magasba szökött a fertőzések száma, ami miatt a lakosság egyre nagyobb részét szólítják fel arra, hogy maradjon otthon.

 

A Covid-19-cel kapcsolatban május óta először jelentettek halálos áldozatokat is Kínából: a hétvégén három, hétfőn két halálesetről számoltak be.

 hirdetes_810x300  

 

A gazdaság fellendítése érdekében a közelmúltban Kínában enyhíteni kezdtek a zéró-Covid politikán, hogy célzottabb korlátozó intézkedések bevezetésével folytassák a küzdelmet a járványhullám ellen. A változtatások ellenére azonban továbbra is Kínában a legszigorúbbak a járványügyi korlátozások.

 

Peking hétfőn a koronavírus-járvány újabb, súlyos hullámára készülve megszigorította a városba való belépés szabályait: a más városból érkezőket három napig tesztelik, mielőtt elhagyhatják szálláshelyüket. Számos múzeumot, a város legnagyobb vidámparkját és a Csaojang parkot is bezárták.

 

Vuhanban kedden arra szólították fel a lakosokat, hogy csak a lakóhelyük és munkahelyük között közlekedjenek.

 

A zéró-Covid politikáját hirdető Szun Csun-lan kínai miniszterelnök-helyettes hétfőn Csungkingban sürgette a helyi hatóságokat, hogy tartsák ellenőrzésük alatt a járványt.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!