Nyitókép: SITA/Úrad vlády SR/Ľuboš Bilačič

 

Nincs kétségem afelől, hogy Orbán Viktor sáljáról is szó lesz a V4-ek csütörtöki találkozóján – mondta Petr Fiala cseh miniszterelnök a magyar kormányfő Nagy-Magyarország térképét ábrázoló sáljával kapcsolatban.

 

Fiala emlékeztetett arra, hogy a V4-ek miniszterelnöki találkozójára több mint fél év után kerül sor. „A V4 soros elnökségét betöltő országa – Szlovákia – nem hívta össze ezt a találkozót. Szerintem jó okokból“ – mondta a cseh kormányfő. Szavai szerint a közelmúltban a kormányfők egyetértettek abban, hogy hasznos lenne egy újabb találkozó az energia- és migrációügyi közös álláspontok megvitatása érdekében.

 

„Ami néha elhangzik Magyarországról, akár nyilatkozatok, akár a magyar kormány egyes képviselőinek konkrét tettei formájában, az biztosan nem segít a helyzeten. Orbán miniszterelnök sálja az én figyelmemet sem kerülete el, és nincs kétségem afelől, hogy ez szóba kerül majd a holnapi tárgyaláson”

 

 hirdetes_810x300  

– mondta a Cseh Köztársaság miniszterelnöke.

 

Nemzetközi felzúdulást keltett a magyar miniszterelnök, amikor egy, a közösségi oldalon megjelent videóban Nagy-Magyarország térképét ábrázoló sállal pózolt. A román külügyminisztérium és Jan Lipavský cseh külügyminiszter is elfogadhatatlannak nevezte. Más országok, köztük Horvátország és Ukrajna is hasonlóképpen reagáltak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.