Német lap: Mégsem kapja meg Magyarország a neki járó EU-s pénzt - Körkép.sk
Dóra, Dorottya
  • HUF: 388.38
  • USD: 1.08
  • -5 °C
  • 2 °C
Külügyek

Német lap: Mégsem kapja meg Magyarország a neki járó EU-s pénzt

Állítólag arra jutottak, hogy Budapest nem teljesítette kellőképpen a korrupció elleni küzdelemben tett reformígéreteit

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

 

Brüsszel keményen fellép Magyarországgal szemben – írta meg a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A német lap megbízható brüsszeli forrásokra hivatkozva arról tájékoztatott, hogy az Európai Bizottság november 30-ával javasolni fogja, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó 7,5 milliárd eurót három kohéziós programból.

 

“a Bizottság illetékes szervei arra a következtetésre jutottak, hogy Budapest nem teljesítette kellőképpen a korrupció elleni küzdelemben tett reformígéreteit. (…) ezért a jövő heti szerdai ülésén azt fogja javasolni a tagállamoknak, hogy fagyasszanak be 7,5 milliárd eurót három kohéziós programból. Ezenkívül az újjáépítési alapból történő 5,8 milliárd euró folyósítását ezekhez a pontokhoz és további igazságügyi reformokhoz kötik.”

 

írja a lap, mely úgy tudja, hogy az EB úgy véli, hogy Budapest ugyan teljesített néhány kötelezettséget, de nem mindet, és különösen nem a “fontosakat”.

 

SJE Nyílt nap

Amint a Mandiner rámutatott, egészen konkrétan Holbusz Tímea személye nem tetszik a Bizottságnak, aki most az újonnan létrehozott Integritás Hatóság egyik alelnöke. Brüsszelben a jelek szerint fájlalják, hogy Holbusz korábban a Pénzügyminisztériumban dolgozott.

 

Közben az Európai Bizottság még mindig kitart amellett, hogy az Ukrajnának szánt 18 milliárdos közös hitelt még mindig szeretnék felvenni, amit Magyarország továbbra is vétózni szándékozik – írja megjegyzésként a mandiner.hu.

 

mandiner.hu, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket