Nyitókép: AP Photo/Patrick Semansky

 

Az Egyesült Államok szerdán új, 400 millió dolláros segélycsomagot jelentett be Ukrajnának, mely a fegyvereken és lőszereken kívül elektromos generátorokat is tartalmaz.

 

Több mint 200 generátor „segíti az ukrán civilek és a katonaság villamosenergia-szükségletének kielégítését…, hogy enyhítse az ország elektromos hálózatának terhelését“ – mondta Pat Ryder tábornok, a Pentagon sajtótitkára.

 

„Hozzájárulunk ahhoz, hogy az ukránok jobban tudják kezelni azokat a problémákat, amelyeket még mindig az orosz támadások miatt kell átélniük“

 

 hirdetes_300x300  

– tette hozzá Ryder.

 

A Pentagon közleménye szerint az amerikai segélycsomag tartalmaz még lőszert is a fejlett NASAMS légvédelmi rendszerekhez és a HIMARS rakétavetőkhöz, hőkamerás irányzékkal ellátott nehézgéppuskákat a drónok elleni küzdelemhez, valamint több mint 20 millió lőszert kézi lőfegyverekhez.

 

Az amerikai külügyminisztérium jelentése szerint a legújabb csomagnak köszönhetően Joe Biden elnök hivatalba lépése óta az Ukrajnának nyújtott teljes amerikai támogatás eléri a 19,7 milliárd dollárt.

 

„Továbbra is támogatjuk Ukrajnát, ameddig csak szükséges, hogy meg tudja védeni magát, és a lehető legerősebb pozícióban üljön a tárgyalóasztalhoz, amikor eljön az ideje“

 

– írta közleményében Antony Blinken külügyminiszter.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!