Nyitókép: AP Photo/Salvatore Laporta

 

Egy ember meghalt, tizenketten eltűntek szombaton kora reggel a heves esőzések okozta földcsuszamlás után, mely a nápolyi partok közelében, Ischia szigetén történt.

 

A földcsuszamlás a sziget északi részén lévő Casamicciola Terme településen ment végbe, maga alá temetve egy házat és több autót a tengerbe sodorva – jelentette a tűzoltóság. Az eltűnt embereket keresik.

 

Egy nő holttestét húzták ki a sárból – közölte Claudio Palomba nápolyi prefektus. Egy autóban ketten ültek, amikor a jármű a vízbe került, őket kimentették.

 hirdetes_300x300  

 

A hatóságok felszólították a sziget lakóit, hogy maradjanak otthon, ne akadályozzák a mentést.

 

 

Casamicciola Termében, a telente mintegy 8000 lakosú fürdőhelyen 2017-ben földrengés volt, akkor ketten meghaltak. A 19. század végén egy sokkal erősebb rengés azonban teljesen elpusztította a települést.

 

Az ANSA olasz hírügynökség jelentése szerint legalább tíz épület omlott össze. Autókat és buszokat sodort a katasztrófa a tengerbe. Médiajelentések arról is beszámoltak, hogy sok ember ragadt a házában a fölcsuszamlás miatt.

 

A szigetről készült videókon látható, hogy kisebb buldózerek tisztítják az utakat, miközben a lakosság vízsugárral próbálja megtisztítani otthonait a sártól. A tűzoltók mellett a parti őrség is a mentési munkálatokon dolgozik. Kompokkal érkezett erősítés, köztük keresőkutyákkal dolgozó csapatok segítik a mentést.

 

Giorgia Meloni olasz kormányfő köszönetet mondott a mentésben résztvevők munkájáért – közölte római hivatala, hozzátéve, hogy a miniszterelnök közvetlen kapcsolatban van a helyi hatóságokkal.

 

Hat óra alatt 155 milliméter eső esett, Nápoly környékét és Ischiát napok óta heves esők sújtják. További csapadék és erős szél miatt vasárnapig figyelmeztetés van érvényben.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!