Nyitókép forrása: SITA/Diana Černáková

 

A kormány és az orvosszakszervezet szombati tárgyalása a kormányhivatalban közvetítő nélkül fog zajlani – közölte Eduard Heger (OĽANO) kormányfő a Facebookon. Ezzel elfogadta azt, hogy a szakszervezetek nem fogadják el közvetítőnek a Szlovák Orvosi Kamarát. Ugyanakkor Heger azt is leszögezte, hogy a kormány nem tervez engedni az egészségügyi dolgozók stabilizációs hozzájárulásának javaslatából.

 

„Elfogadom a Szlovák Orvosi Kamara közvetítő szerepének megvonását, mert a betegek érdekében megállapodást akarok. A Szlovák Orvosszakszervezettel folytatott tárgyalás így közvetítő nélkül fog zajlani a kormányhivatalban”

 

fogalmazott.

 

Heger szerint a Szlovák Orvosi Kamara azért nem lehet közvetítő, mert korábbi vezetése feszültséget szított az orvosok és nővérek között.

 hirdetes_300x300  

 

A kormány és a szakszervezet szombat délután 14:00 órától tárgyal.

 

(Az orvosok tömeges felmondással fenyegetnek, az egészségügyi ellátás több kórházban komoly kihívásokkal szembesül. A pozsonyi egyetemi, az érsekújvári, az eperjesi és a poprádi kórházakban már nem hívják be a december 1-je után tervezett műtétekre a betegeket, kivéve, ha közvetlen életveszélyről van szó – a szerk.).

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!