Nyitókép: Facebook/Mateusz Morawiecki

 

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök a vajdaságok képviselőivel találkozott, hogy összehangolják az Ukrajnából érkező menekültek várható új hullámának befogadására irányuló erőfeszítéseket. A találkozón Adam Niedzielski egészségügyi és Marlena Maląg család-, munkaügyi és szociálpolitikai miniszter is részt vett.

 

A tárgyalás folyamán a menekülteknek nyújtandó lakhatási és egészségügyi ellátást érintő kérdéseket is megvitatták. A Miniszterelnöki Hivatal a honlapján közzétett közleményében kijelentette, hogy Lengyelország kész segíteni azoknak, akik a háború miatt lengyel földön kénytelenek menedéket keresni:

 

„Lengyelország minden vajdaságában speciális fogadópontokat hoztunk létre, hogy segítséget nyújtsunk a lengyel-ukrán határon átlépőknek.”

 

– áll a közleményben. Február vége óta Lengyelország közel 8 millió menekültet fogadott be. A lengyel belügyminiszter-helyettes szeptember közepén azt mondta, hogy Lengyelország területén mintegy 1,3 millió ukrán menekült tartózkodik állandó jelleggel.

 hirdetes_400x285  

 

Körkép.sk, Polskie Radio nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!