Nyitókép: AP Photo/Evgeniy Maloletka

 

Fagypont alatti hőmérséklet és heves havazás várható vasárnap az ukrán fővárosban, Kijevben, miközben továbbra is több millió embernek nincs megfelelő áram- és hőellátása.

 

A villamosenergia-átviteli rendszert üzemeltető állami tulajdonú Ukrenerho szombaton azt közölte, hogy az áramtermelők a fogyasztási igények mindössze háromnegyedét tudták fedezni, ami miatt országszerte korlátozások és áramszünetek következtek be. A társaság figyelmeztetett, hogy a kimaradások tovább folytatódnak, egyúttal korlátozott áramhasználatra szólított fel.

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök rámutatott, hogy a 27 ukrán régióból 14-ben és Kijevben „100 000 lakosra“ vonatkoznak a korlátozások az elektromos áram használatára vonatkozóan. „Amikor az esti fogyasztás nő, a kimaradások száma is növekedhet” – mondta Zelenszkij vasárnap esti szokásos videóüzenetében. Mint hangsúlyozta, ez a tény rávilágít arra, hogy mennyire fontos az elektromos áram megtakarítása és észszerű felhasználása.

  hirdetes_300x300   

 

Szerhij Kovalenko, a YASNO ukrán energiavállalat vezetője elmondta, hogy a kijevi helyzet javult, de továbbra is „bonyolult“. Mint jelezte, a lakosságnak legalább napi négy órában áramellátásban kellene részesülnie.

 

A szerdai orosz bombázás az eddigi legsúlyosabb károkat okozta az energiainfrastruktúrában, így Ukrajnában emberek milliói maradtak áram, víz és hő nélkül

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!