Klicsko válasza Zelenszkijnek: Nem kell manipulálni, minden legyőzhetetlenségi pont működik - Körkép.sk
Külügyek

Klicsko válasza Zelenszkijnek: Nem kell manipulálni, minden legyőzhetetlenségi pont működik

Könnyen lehet, hogy Zelenszkij politikai ellenfelet lát az ukrán főváros vezetőjében.

Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/John Leicester

 

Vitalij Klicsko, Kijev főpolgármestere vasárnap bejelentette, hogy az ukrán fővárosban több mint 430 úgynevezett legyőzhetetlenségi központ jött létre, és ezek működését a sajtó személyesen is ellenőrizheti. Klicsko ezzel Volodimir Zelenszkij ukrán elnök korábbi bírálatára reagált, aki keményen kritizálta Klicskot “elégtelennek” nevezve a központok létrehozására tett erőfeszítéseit – derül ki az Ukrajinszka Pravda cikkéből.

 

“A központok címei mind elérhetők a város hivatalos honlapján. Az újságírók személyesen ellenőrizhetik, hogy mindegyik működik. Több mint 430 van belőlük, a térkép adatbázisa folyamatosan frissül”

 

mondta, majd hozzátette:

 

“Nem akarok, főleg nem a mostani helyzetben, politikai csatározásokba sodródni. Ez nevetséges. Van mit csinálnom a városban.

 

De hozzátenném, hogy nem kellene manipulálni. Mert elég furcsa a helyzet. Mikor tegnap ellenőriztem a központok működését, találkoztam a kormány képviselőivel, és személyes beszélgetésünk során azt mondták, hogy minden pont, amit meglátogattak, nyitva van és jól működik. Erre később felfoghatatlan információkat közölnek”

 

fogalmazott Klicsko. Szerinte ez az egész helyzet “rosszul fest” mind az ukránok, mind a nyugati partnerek előtt.

 

Miután Klicskot bírálta Zelenszkij, a Nép Szolgája kormánypárt képviselői ellenőrzésre indultak a legyőzhetetlenségi pontokhoz Kijevben. Később azt közölték, hogy az általuk meglátogatott pontok ötöde ki sem volt nyitva.

 

A főpolgármester elmondása szerint a melegedőpontok üzemeltetésében több mint ezer ember vesz részt, 90 százalékuk az oktatási minisztérium alkalmazásában van.

 

A város több mint 400 generátort állított üzembe a “legyőzhetetlenségi központoknál”, és további 100-at szereztek segélyszervezetektől és önkéntesektől. Van olyan központ, ahol két generátor is működik. A központokban ivóvíz, tea, étel várja a rászorulókat.

 

Kijev és más ukrán nagyvárosok masszív áramkimaradásokkal kénytelenek megküzdeni az orosz rakétatámadások miatt.

 

Körkép.sk, pravda.com.ua

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket