Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/John Leicester

 

Vitalij Klicsko, Kijev főpolgármestere vasárnap bejelentette, hogy az ukrán fővárosban több mint 430 úgynevezett legyőzhetetlenségi központ jött létre, és ezek működését a sajtó személyesen is ellenőrizheti. Klicsko ezzel Volodimir Zelenszkij ukrán elnök korábbi bírálatára reagált, aki keményen kritizálta Klicskot „elégtelennek” nevezve a központok létrehozására tett erőfeszítéseit – derül ki az Ukrajinszka Pravda cikkéből.

 

„A központok címei mind elérhetők a város hivatalos honlapján. Az újságírók személyesen ellenőrizhetik, hogy mindegyik működik. Több mint 430 van belőlük, a térkép adatbázisa folyamatosan frissül”

 

mondta, majd hozzátette:

 

„Nem akarok, főleg nem a mostani helyzetben, politikai csatározásokba sodródni. Ez nevetséges. Van mit csinálnom a városban.

 

De hozzátenném, hogy nem kellene manipulálni. Mert elég furcsa a helyzet. Mikor tegnap ellenőriztem a központok működését, találkoztam a kormány képviselőivel, és személyes beszélgetésünk során azt mondták, hogy minden pont, amit meglátogattak, nyitva van és jól működik. Erre később felfoghatatlan információkat közölnek”

 

 hirdetes_810x300  

fogalmazott Klicsko. Szerinte ez az egész helyzet „rosszul fest” mind az ukránok, mind a nyugati partnerek előtt.

 

Miután Klicskot bírálta Zelenszkij, a Nép Szolgája kormánypárt képviselői ellenőrzésre indultak a legyőzhetetlenségi pontokhoz Kijevben. Később azt közölték, hogy az általuk meglátogatott pontok ötöde ki sem volt nyitva.

 

A főpolgármester elmondása szerint a melegedőpontok üzemeltetésében több mint ezer ember vesz részt, 90 százalékuk az oktatási minisztérium alkalmazásában van.

 

A város több mint 400 generátort állított üzembe a „legyőzhetetlenségi központoknál”, és további 100-at szereztek segélyszervezetektől és önkéntesektől. Van olyan központ, ahol két generátor is működik. A központokban ivóvíz, tea, étel várja a rászorulókat.

 

Kijev és más ukrán nagyvárosok masszív áramkimaradásokkal kénytelenek megküzdeni az orosz rakétatámadások miatt.

 

Körkép.sk, pravda.com.ua

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.