Nyitókép: AP Photo/Andrew Medichini

 

A Kreml hétfőn üdvözölte a Vatikán ajánlatát, hogy platformot biztosítson az ukrán konfliktus rendezését célzó tárgyalásokhoz, de Kijev álláspontja lehetetlenné teszi a tárgyalásokat Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint.

 

„Tudjuk, hogy számos külföldi kormánytisztviselő és ország arról számolt be, hogy kész platformot adni (a tárgyalásokhoz). Kétségtelenül üdvözöljük az ilyen politikai akaratot“

 

– mondta Peszkov, hozzátéve, hogy a jelenlegi helyzetben, tekintettel Kijev álláspontjára, ezek az ajánlatok nem használhatók fel.

 

 hirdetes_810x300  

Peszkov így reagált Ferenc pápa kijelentésére, aki a La Stampa olasz lapnak tíz napja megjelent interjújában azt mondta, a Vatikán kész mindent megtenni az ukrajnai háború befejezésének közvetítéséért.

 

Ferenc pápa hétfőn megismételte, hogy kész megpróbálni békét teremteni Ukrajna és Oroszország között. Az amerikai jezsuita folyóiratnak adott interjújában Ferenc pápa azt mondta, hogy a Szentszék álláspontja az, hogy „békére és megértésre törekedjen“.

 

 „A Szentszék diplomáciája ebbe az irányba halad, és nyilvánvalóan mindig hajlandó közvetíteni“ –  tette hozzá. Nyilatkozata szerint az utazáson gondolkodik, és úgy döntött, hogy ha utazik, Moszkvába és Kijevbe is ellátogat – nem csak az egyik városba.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.