Nyitókép forrása: unian.ua

 

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) szerdán a Szolyva melletti, a moszkvai patriarchátushoz tartozó, Cirill és Metód nevet viselő női szerzetesrendnél tartott házkutatást – írja a Kárpáti Igaz Szó az Unian hírügynökségre hivatkozva.

 

A titkosszolgálat emberei kémelhárítási műveletet hajtottak végre az orosz ortodox egyházhoz hű ukrán ortodox egyházi szárnyhoz tartozó Munkácsi egyházmegye alárendeltségében működő női kolostorban. Az SZBU sajtószolgálata szerint a hatóságok az ukrán állam ellen irányuló „felforgató tevékenység” elleni küzdelem részeként tartották a házkutatást – fogalmazott a KISZó.

 

A hatóságok tevékenysége azt célozta, hogy a Szolyva melletti kolostort ne használhassák fel oroszbarát propagandára, ne rejtegessenek ott ellenséges szabotázs- és felderítőcsoportokat, illetve fegyvereket.

 

A hírügynökség kiemelte, hogy a női szerzetesrend szoros kapcsolatodban állt a hazaárulással gyanúsított Viktor Medvedcsuk Moszkva-barát ellenzéki politikussal és feleségével Okszana Marcsenkóval. A házaspár rendszeresen pénzelte a kolostort.

 hirdetes_810x300  

 

KUSZó.net

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.