Nyitókép forrása: Vitalij Klicsko hivatalos facebook-oldala

 

Vitalij Klicsko, Kijev főpolgármestere csütörtökön azt mondta, hogy ha rakétatámadások érik az ukrán fővárost, az is előfordulhat, hogy tavaszig fűtés nélkül marad a lakosság.

 

Ha súlyos sérüléseket szenved a kijevi infrastruktúra, le kell majd engedni a vizet a fűtőhálózatból, tavasznál előbb pedig valószínűleg nem sikerül újra feltölteni.

 

„Ha a következő 24 órán keresztül nem tudjuk fűteni a hálózatban lévő vizet, miközben -5 fokos vagy nagyobb fagy van odakint, akkor ki kell engednünk a kijevi fűtőhálózatból a vizet, mert az veszélybe sodorná az egész rendszert”

 

mondta Klicsko, ami azt jelenti, hogy télen fűtés nélkül maradhat a város, tavasszal pedig iszonyúan nehéz kihívások elé kerülnek a probléma helyreállításakor.

 hirdetes_810x300  

 

Klicsko azt is elmondta, hogy „nagyon rövid időn belül a lakásokban lévő hőmérséklet nem fog érdemben különbözni a kinti hőmérséklettől”. 

 

A lakosságot ismét arra szólította fel, hogy készüljenek fel a legrosszabb forgatókönyvre, és legyen kész tervük baj esetére.

 

„Ma Kijevben 3,5 millió ember van. 430 fűtési pont (az ukrán elnök elnevezésében „legyőzhetetlenségi pont” – a szerk.) nevetségesen kevés, de 5 ezer sem lenne elég. (…) Arra vannak kitalálva, hogy az emberek rövid távon átvészeljék a helyzetet, nem arra, hogy ott lakjanak”

 

mondta Klicsko.

 

Ukrajinszka Pravda

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!