Nyitókép forrása: Anadolu/Metin Aktaş

 

Még nem érkezett meg Ukrajnába a tartós fagy, így sártengerben állva harcolnak egymással az ukránok és az oroszok. A legdurvább harcok Kelet-Ukrajnában, Bakhmut környékén zajlanak. A városnál halad a megerősített ukrán védelmi vonal. A lövészárkokban áll a víz, a katonák bőrig ázva – így folyik a lövészárok háború.

 

Az oroszok most próbálják bekeríteni majd elfoglalni Bakhmut városát. Az alábbi felvételek tanúsága szerint az ukrán védők beásták magukat, és bár az oroszokat nem látni a felvételen, az ágyúk és géppuskák zaja pokoli csatára enged következtetni.

 

 

 hirdetes_810x300  

 

Az aknavetősökről készült felvételen egy sérült ukrán katona felcserért kiált.

 

 

Bakhmut éjjel nappal orosz támadások alatt áll. Az alábbi felvételen az ukrán tüzérség egy orosz alakulatot talál telibe.

 

 

Az ukrán veszteségek is nagyon. Bakhmutot a Portfólió szerint sokan „modern Passchendaele” néven emlegetik. A nálunk ypresi csataként ismert első világháborús ütközet hónapokon át tartott, sárban, mocsárban, intenzív tüzérségi fedezőtűz mellett. Akkor is hatalmasok voltak a veszteségek.

 

 

Bár a minap az Európai Bizottság elszólása még 100 ezer fős ukrán veszteséget emlegetett (állítólag tévedésből, és ezért a nyilatkozat minden, írott és videós formáját is módosították) , hivatalosan az ukránok 10-13 ezer katona elvesztését jelentették. Ezt a számot Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetője közölte csütörtökön.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.