Nyitókép: James Manning/PA via AP

 

A Nyugatnak kitartóan kell segítenie Ukrajnát, és nem szabad megszoknia nehéz helyzetünket – jelentette ki Olena Zelenszka, az ukrán elnök felesége.

 

„Érthető, hogy a Nyugat bizonyos fáradtságot érez. Ez a kifejezés azonban, amelyet elég gyakran hallok, meglehetősen veszélyes számunkra, mert ellenfelünk pontosan ezt akarja“

 

– mondta Zelenszka a The Times brit lapnak adott interjújában.

 

 hirdetes_810x300  

 „A megszállók arra számítanak, hogy a világ belefárad a szomorú hírekbe, Ukrajna pedig eltűnik a címlapokról. Ezután azt éreznék, hogy joguk van azt csinálni, amit akarnak“

 

– mutatott rá Zelenszka.

 

Zelenszka azzal vádolta az oroszokat, hogy megpróbálják terrorizálni az ukránokat, hogy elhiggyék, nem élik túl.

 

„Helytelen lenne azt állítani, hogy ezek a dolgok nem ijesztenek meg minket, de tudjuk, hogy el kell viselnünk. A tél alattomos, az oroszok pedig ezzel számolnak. Nem ez az első alkalom, hogy visszaélnek a természet erejével a polgári lakosság ellen”

 

– mondta az ukrán first lady.

 

Zelenszka minden kapcsolatot megszakított orosz rokonaival vagy ismerőseivel.

 

„Természetesen Putyin a hibás, de az orosz nép támogatása nélkül nem tudta volna ezt ilyen mértékben megtenni. Vannak rokonaim Oroszországban, de nem kommunikálunk. Ezek a kapcsolatok teljesen véget értek. Nincs értelmük, ha az életed, a gyermekeid és a családod élete nagy veszélyben van, és még csak meg sem kérdezik tőled, hogy életben vagytok-e”

 

– tette hozzá.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!