Nyitókép: SITA/AP

 

A lengyel kormányzó nemzeti-konzervatív Jog és Igazságosság (PiS) párt vezetője, Jaroslaw Kaczynski azzal vádolta Németországot, hogy dominanciára törekszik Európában. Szerinte a németek jelenleg békés eszközökkel szeretnék elérni azt, amit egykor katonailag próbáltak elérni.

 

Az alsó-sziléziai Legnica városában tartott beszédében Kaczynski elmondta, hogy az Európai Unió ereje az egyes tagállamok sokszínűségében és szuverenitásában rejlik.

 

„Az a dominanciahelyzet, amelyben az egyik európai állam – Oroszország kivételével ma a legnagyobb – békés eszközökkel valósítja meg azokat a terveket, amelyeket egykor katonai eszközökkel akart érvényre juttatni, a válság és a szerencsétlenség útja“

 

 hirdetes_810x300  

–  jelentette ki.

 

Kaczynski ugyan már nem tölt be pozíciót a kormányban, de ő az egyik legbefolyásosabb politikus Lengyelországban. Jelenleg az országot járja, és előadásaiban németellenes kijelentésekkel próbálja elnyerni a választók tetszését – írja a DPA. Pártja preferenciái a magas infláció idején csökkennek. Jövő ősszel parlamenti választásokat tartanak az országban.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.