Nyitókép: destinia.com

 

Annak érdekében, hogy megkerüljék a nemzetközi utazási korlátozásokat és élvezzék a napsütéses vakációt, orosz turisták ezrei találtak „menedéket“ a venezuelai Isla de Margarita szigeten, ahol barátságos fogadtatásban részesültek – írja az AFP.

 

A Venezuelát évek óta sújtó súlyos belpolitikai és gazdasági problémák elriasztják a legtöbb külföldi turistát. Ezért sok nyugati ország óva inti lakóit attól, hogy ebbe a dél-amerikai országba utazzanak. Venezuela azonban ideális célponttá vált azon oroszok ezrei számára, akik az ukrajnai invázió miatt vízum és egyéb utazási korlátozások nélkül szeretnének napsütéses külföldi nyaraláson részt venni.

 

Nicolás Maduro venezuelai elnök a turizmusra a gazdaság felélénkítésének eszközeként tekint. Az évekig tartó hiperinfláció után most a fellendülés röpke jelei mutatkoznak. Venezuela megállapodást írt alá Oroszországgal, amely 100 000 orosz turista érkezését teszi lehetővé az idei év végéig.

  hirdetes_300x300   

 

Az AFP jelentése szerint az elmúlt két hónapban körülbelül 3000 orosz nyaraló használta a Moszkva és a venezuelai Isla de Margarita közötti új közvetlen járatot. A repülési útvonalakat meg kellett változtatni, hogy elkerüljék azon országok légterét, amelyek szankciókat vezettek be Oroszországgal szemben.

 

Egy tizennégy órás repülőút Moszkvából és egy venezuelai szigeten való tartózkodás sok orosz számára megfizethető nyaralásnak számít. Az egyik orosz nyaraló az AFP-nek elmondta, hogy körülbelül 3300 eurót fizetett a repülésért és a 12 napos tartózkodásért a szigeten.

 

A szigeten orosz nyelvű táblák fogadják az orosz nyaralókat, és szervezett program várja őket, többek között egy szigettúra. Oroszul beszélő tolmácsok és idegenvezetők állnak rendelkezésükre, akik nélkül nem hagyják el a szállodát.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.