Nyitókép: AP Photo/Andreea Alexandru

 

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök egyik barátnője is ott volt aközött a három nő között, akik vasárnap egy római kávézóban történt lövöldözésben vesztették életüket.

 

Meloni barátnője az 50 éves Nicoletta Golisan volt, a másik két áldozat Sabina Sperandi és Elisabetta Silenzi volt – írja az ANSA. Négy szeméíly megsérült, közülük ketten életveszélyben vannak.

 

A feltételezett lövöldöző az 57 éves Claudio Campiti volt, akit az eset után őrizetbe vett a rendőrség. Az ok a bérház lakói közötti veszekedés lehetett.

  hirdetes_300x300   

 

„Nicoletta gondoskodó anya volt, őszinte és tapintatos barát, erős és egyben törékeny nő“ – írta Meloni a közösségi oldalán, ahol egy közös fotót is posztolt.

 

A férfi a Fidene római negyedében lévő kávézóban a lakástulajdonosok találkozóján kezdett el lövöldözni. A férfinak már a múltban is több vitája volt a szomszédaival – mondta az egyik szemtanú az olasz médiának.

 

Többször kért fegyvertartási engedélyt is, de a hatóságok megtagadták – írja az APA. A fegyver, amellyel vasárnap lőtt, állítólag a lőtérről származott.

 

„Mindenki ismerte azt az embert. A lakásszövetkezet tagja volt, és korábban minket is megfenyegetett“ –  mondta a lövöldözés egyik szemtanúja az olasz szervernek.

 

„Belépett a helyiségbe, becsukta az ajtót, és azt kiabálta, hogy „mindnyájatokat megöllek“. Aztán lövöldözni kezdett“ – írta le az eseményeket egy másik szemtanú. Néhányan úgy mentették meg magukat, hogy az asztal alá bújtak vagy elmenekültek.

 

Róma polgármestere, Roberto Gualtieri hétfőre összehívta a válságstábot.

 

„Nagyon súlyos a városunkat megrázó erőszakos esemény“ – írta a Twitteren, és részvétét fejezte ki a gyászolóknak.

 

Teraz.sk, ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!