Nyitókép: Jordan Strauss/Invision/AP

 

Huszonegy évi szolgálat után Angelina Jolie lemondott az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) különmegbízottjaként betöltött tisztségéről. Jolie a jövőben is folytatná a humanitárius segítségnyújtást, de már más formában.

 

„Az ENSZ-ben végzett húszévi munka után úgy érzem, itt az ideje, hogy másképp dolgozzam, közvetlenül elkötelezve magam a menekültek és a helyi szervezetek iránt”

 

– írta Angelina Jolie a főbiztosság által pénteken közzétett közleményében.

 

 hirdetes_400x285  

„Angelina Jolie nagyon hosszú ideig volt az UNHCR humanitárius ügyekben dolgozó fontos partnere. Nagyon hálásak vagyunk neki a szolgálatban eltöltött évtizedeiért, elkötelezettségéért és a megkülönböztetett figyelemért, amelyet a menekültek és a menekülésre kényszerítettek iránt tanúsított”

 

– hangsúlyozta Filippo Grandi, a világszervezet menekültügyi főbiztosa.

 

Az évek során Angelina Jolie, Hollywood egyik legemblematikusabb arca több mint 60 utazást tett különböző helyszíneken, hírnevét és médiára gyakorolt vonzerejét utazásai során a menekültek ügyének szentelve.

 

Nemrégiben Jemenben és Burkina Fasóban járt az UNHCR képviseletében, hogy a világban a leginkább alulfinanszírozott és legkevesebb érdeklődést kiváltó szükséghelyzetben élő, belső menekültekkel találkozzék.

 

euronews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!