Nyitókép: Istockphoto

 

Történelmi méreteket öltött Németországban a fertőzésben vagy betegségben szenvedők száma – mondta Christian Karagiannidis, az Intenzív és Sürgősségi Medicina Interdiszciplináris Egyesületének (DIVI) vezetője.

 

„Jelenleg rendkívül magas a megbetegedések száma, még soha nem tapasztaltam hasonlót“ – mondta Karagiannidis a Rheinischen Post német napilapnak adott interjújában.

 

Elmondása szerint sok régióban már szinte az összes ágy foglalt az intenzív osztályon.

 hirdetes_300x300  

 

A német orvos szerint már nem a koronavírus-fertőzés a fő probléma. „Jelenleg nagyon sokféle betegséggel küzdünk: influenza, légúti syncytia vírus (RSV), koronavírus és egyéb légúti betegségek…” – mondta.

 

Karagiannidis úgy véli, hogy a közelgő karácsonyi ünnepekkel javulni fog a helyzet. „Ezt követően általában csökken a betegek száma a rendelőkben, és ismét nőnek a kórházi kapacitások” – tette hozzá.

 

A DPA szerint a rendkívül magas betegszám mellett a német kórházak jelenleg számos gyógyszerhiánnyal küzdenek. Karagiannidis arra szólította fel az államot, hogy a helyi gyógyszergyártókkal együttműködve bizonyos gyógyszereket előre gyártson le, és legyen raktáron, hogy mindig megfelelő mennyiségben álljanak rendelkezésre.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!