Nyitókép: AP Photo/Efrem Lukatsky

 

Az ukrán fővárosban, Kijevben történt pénteki orosz támadások után a lakosság csak mintegy harmadának van vízellátása és fűtése, míg árammal nagyjából a lakosok 40 százaléka rendelkezik – jelentette be Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere péntek este – írja a CNN.

 

Mint hozzátette, a víz- és energiaellátás kimaradásait az elosztóhálózatok megsérülése okozza.

 

Kličko a Telegram azt írta, az városi szolgálatok „dolgoznak azon, hogy reggelre minden lakos víz- és fűtésellátása helyreálljon“.

 hirdetes_810x300  

 

A pénteki támadások és áramkimaradások után ideiglenesen leállították a kijevi metrót. A metróállomásokon a szerelvényeket is leállítják, hogy a lakosok menedékhelyéül szolgáló metróban ne csak az állomáson, de a kocsikban is menedéket találjanak.

 

Klicsko arról tájékoztatott, hogy szombaton megerősítik a buszközlekedést a metropoliszban: a buszok másolni fogják a villamosjáratokat, és részben le kell fedniük a nem közlekedő metró útvonalait is.

 

Ukrajna pénteken ismét hatalmas rakétatámadásnak volt kitéve. Az ukrán fegyveres erők szerint több mint 60 rakétát lőttek ki – a földről, a levegőből és a tengerből. A támadások elsősorban Kijev, Harkiv és Zaporizzsja régiókra összpontosultak.

 

Az Ukrenerho cég rövid időre szükségállapotot hirdetett, mivel az ügyfelek legalább 50 százalékának nem tudta biztosítani az áramszolgáltatás. Kijev, Harkov és Kirovohrad régió teljesen áram nélkül maradt.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!