Nyitókép forrása: SITA/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

 

A New York Times orosz-ukrán háborúról készült terjedelmes és igen részletes riportja szerint az egyik NATO-tagállam diplomatája úgy véli, hogy Putyin akár 300 ezer orosz katonát is hajlandó lenne feláldozni az Ukrajna elleni háborúban.

 

A NY Times riportja az orosz invázió kudarcaira összpontosított, ám egyéb információkat is tartalmazott. Ezek egyike, hogy az egyik magas rangú orosz tisztviselő a CIA igazgatójának azt mondta, hogy Oroszország nem fogja feladni, függetlenül attól, hogy mennyi elesett vagy sérült katonája van.

 

„A múlt hónapban egy amerikaiakkal folytatott találkozón az oroszok egyértelmű üzenetet küldtek Biden amerikai elnöknek: függetlenül az elesett vagy megsérült orosz katonák számától, Oroszország nem adja fel”

 

írt a lap. Majd azt is közli a cikk, hogy az egyik NATO-tagállam információja szerint Putyin orosz elnök akár 300 ezer katona elvesztését is elfogadhatónak tartja, illetve hogy pár nappal az Ukrajna elleni invázió kitörése után Naftali Bennet akkori izraeli miniszterelnöknek Putyin azt mondta, az ukránok erősebbek, mint azt neki a jelentések mutatták, de Oroszország nagy ország, ő pedig türelmes.

 hirdetes_300x300  

 

A cikkben az is benne van, hogy egy alkalommal Geraszimov orosz tábornok titokban ellátogatott az ukrán frontra, amiről az ukránok is tudomást szereztek. Az amerikaiak kérték őket, hogy ne indítsanak támadást vagy merényletet ellene, mert az kiélezheti az orosz-amerikai viszonyt, az eszkalációt pedig Washington el akarta kerülni. Állítólag az üzenet elkésett, és az ukránok támadást indítottak Geraszimov feltételezett tartózkodási helye ellen. Több tucat orosz katona esett el ott, Geraszimov nem volt köztük.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!