Nyitókép forrása: VG/Artur Widak / AFP

 

Ahogy arról a Körkép.sk is beszámolt, robbanás történt néhány nappal ezelőtt a lengyel rendőrfőkapitány irodájában. A detonáció során három ember, köztük a rendőrfőnök is megsérült. Ma már ismertek az ügy részletei is: a lengyel sajtóban megjelent információk szerint véletlenül elsült egy Ukrajnától ajándékba kapott gránátvető. A főkapitány a robbanás miatt állítólag elvesztette a hallását.

 

A kínos esetről ma már tudni lehet, hogy nem támadásról vagy merényletről volt szó, hanem balesetről, amit viszont nem lehet éppenséggel egyszerűnek nevezni. Jaroszlaw Szymczyk lengyel országos rendőrfőkapitány december 11-12-én járt Ukrajnában hivatalos látogatáson, ahol a helyi rendőrségi vezetőkkel találkozott. Tőlük kapott ajándékba egy gránátvetőt.

 

A rendőrfőnök vélhetően azt hitte, hogy a fegyver egy hatástalanított szerkezet, emiatt ki is tette látható helyre az irodájába. Ahogy forgatta a gránátvetőt, az elsült, és három embernek okozott sérüléseket.  Jaroszlaw Szymczyket kórházba is szállították, és a lengyel sajtó szerint megsüketült a robbanástól.

 

 hirdetes_810x300  

A lengyel rendőrfőnök kórházba került, miután felrobbant az ukránoktól kapott ajándékcsomagja

 

Körkép.sk, wyborcza.pl

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!