Nyitókép forrása: pixabay

 

Az Európai Unió szerint biztonságos és legális migrációra van szükség, a jól irányított beutazási lehetőségek ugyanis lehetővé teszik az unió számára, hogy felszabadítsa az emberi mobilitásban rejlő hatalmas lehetőségeket – közölte ki az Európai Bizottság a migránsok nemzetközi napja alkalmából vasárnap.

 

Az uniós bizottsági közlemény szerint a legális migráció biztosítása beruházást jelent az uniós gazdaságba és az európai társadalom egészébe. Ez véleményük szerint hozzájárul ahhoz, hogy Európa versenyképesebbé, összetartóbbá és ellenállóképesebé váljon.

 

„A legális migrációs útvonalak létrehozása nemcsak gazdasági előnyökkel jár, hanem segíthet csökkenteni az illegális és nem biztonságos migrációt, valamint az embercsempészetet”

 

– fogalmaztak.

 hirdetes_810x300  

 

A bizottsági közlemény kiemelte továbbá, hogy a tehetségekért folyó globális versenyben a migráció fontos eszköz az EU-ban egyre növekvő szakemberhiány kezelésére. Az EU ezért arra törekszik, hogy új utakat teremtsen a legális migráció számára, például a tehetséggondozás és az oktatás területén kölcsönösen előnyös programokat hoz létre számos partnerországgal, köztük Tunéziával, Marokkóval és Egyiptommal.

 

Az Európai Unió és tagállamai együttműködnek a partnerországokkal a biztonságosabb, rendezettebb és jól kezelt migráció biztosítása érdekében. Ez minden érintett javát szolgálja – húzták alá. „Ki kell aknáznunk az emberi mobilitásban rejlő lehetőségeket” – tette hozzá közleményében az Európai Bizottság.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!