Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Virginia Mayo

 

Az Európai Parlamentet megrengető „Katargate” korrupciós botrány „drámai és káros az Európai Unió hitelességére nézve”, és megnehezíti Brüsszel számára a több hullámban érkező válságok kezelését  – állapította meg Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a Politico brüsszeli hírportálnak adott interjújában.

 

„Először is le kell vonnunk a tanulságokat és intézkedéscsomagot kell kidolgoznunk a hasonló esetek elkerülésére és a korrupció megelőzésére”

 

jelentette ki a volt belga miniszterelnök, aki amiatt panaszkodott, hogy a korrupciós ügy „megnehezíti, hogy a polgárok életét befolyásoló gazdasági és energiaválságra összpontosítsanak”.

 

A Katargate szerteágazó korrupciós ügy kapcsán a rendőrség több személyt is őrizetbe vett, többek között Eva Kaili görög EP-képviselőt, élettársát, Francesco Giorgit, valamint Pier Antnoio Panzerit és Niccolo Figa-Talamancát – ez utóbbi a jogállamisági kampánycsoport főtitkára.

 hirdetes_300x300  

 

A rendőrség eddig több mint 1,5 millió eurónyi készpénzt foglalt le, amelyeket a gyanú szerint az érintettel Katartól és Marokkótól kaptak, hogy a két ország bizonyos kérdésekben befolyást szerezzen az EU döntéshozatalában.

 

Mi azért hozzátesszük, hogy Michel szavaival ellentétben a botránynál a korrupció sokkal károsabb az EU hitelességére nézve…

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!