Nyitókép forrása: illusztráció/Ministerstvo obrany

 

A Szlovák Fegyveres Erők az elmúlt hónapokban több mint 600 ukrán katona kiképzését biztosította. A kiképzés az European Shield nevű program keretében zajlott, de ezenkívül különböző, ukrán hadsereg által is használt haditechnikák alkalmazására is készítettek fel ukrán katonákat. Szlovákia az Európai Unió Ukrajnát támogató katonai missziója keretében jövőre is folytatni akarja az ukrán katonák kiképzését.

 

A szlovák haderő logisztikai csomópontok működtetésével is támogatta a programot, ami azt jelenti, hogy szállítmányozási csomópontok kialakításával járult hozzá az Ukrajnának szánt katonai és humanitárius eszközök célba juttatásához.

 

„A Szlovák Fegyveres Erőknek már a tavaszi hónapoktól kezdődően sikerült több mint 11 500 tonna hadianyagot allokálnia és 250 közúti és vasúti szállítást biztosítania”

 

közölte a hadsereg szóvivője.

 hirdetes_300x300  

 

A hadsereg ezenkívül kialakított és üzemeltet egy haditechnika-javító központot.

 

Az EUMAM program keretében a szlovák hadsereg továbbra is részt vesz a katonák és specialisták Szlovákia területén történő kiképzésének biztosításában.

 

„Az egész projekt uniós forrásokból valósul meg, amelyek fedezik a kiképzés, a kapcsolódó szolgáltatások, étkeztetés, szállásolás és szükséges katonai eszközök költségeit”

 

közölte a hadsereg.

 

Teraza.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!