Nyitókép: AP Photo/Patrick Semansky

 

Joe Biden amerikai elnök a Fehér Házban mondta el karácsonyi üzenetét, amelyben a nemzeti egységet hangsúlyozta, és arra buzdította az amerikaiakat, hogy tanúsítsanak kedvességet másokkal.

 

„A karácsony üzenete mindig fontos, de különösen fontos az olyan nehéz időkben, mint amilyeneket az elmúlt években átéltünk. A járvány nagyon sokat elvett tőlünk. Annyi időt veszítettünk, amit együtt tölthettünk volna, olyan sok embert veszítettünk el, olyan embereket, akiket szerettünk. Csak Amerikában több mint egymillió életet veszítettünk el“

 

– konstatálta.

 

 hirdetes_300x300  

A technológia és a COVID-19 világjárvány okozta elszigeteltség korszakában Biden egységre szólított fel. Kifejezte azt a kívánságát is, hogy a politikát megfertőző és „minket egymás ellen hozó méreg“ kerüljön eltávolításra a republikánusok és a demokraták együttműködése érdekében.

 

„A Covid már nem irányítja az életünket. Gyermekeink visszatértek az iskolába. Az emberek visszamentek dolgozni. Valójában többen dolgoznak, mint valaha… Az amerikaiak újjáépítenek, újítanak, újra álmodoznak“

 

– folytatta.

 

Ennek ellenére a Fehér Ház vezetője elismerte, hogy egyesek számára „a karácsony a nagy fájdalom és a magány időszaka lehet“. Mint az AFP emlékeztetett, idén 50 év telt el Biden első felesége és lánya halála óta, akik nem sokkal karácsony előtt haltak meg autóbalesetben.

 

„Tudom, milyen nehéz lehet az évnek ez az időszaka… soha senki nem tudhatja, hogy más min megy keresztül, mi történik valójában az életében, mivel küzd. Ezért van az, hogy néha a legapróbb kedvesség is olyan sokat jelenthet“ – jegyezte meg. Biden. „Tehát idén karácsonykor terjesszünk egy kis kedvességet”

 

– tette hozzá.

 

Biden az idei karácsonyt a Fehér Házban tölti. Később a tervek szerint egy időre hazájába, Delaware államba utazik.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!