Nyitókép: Twitter/Reuters

 

Négyen sérültek meg vasárnap a nyugat-ausztriai sípályákat beborító lavinában; egyikük állapota súlyos. A rendelkezésre álló információk szerint nincsenek eltűnt személyek – közölte Vorarlberg tartomány rendőrsége hétfőn kora reggel.

 

A mentőszolgálatok eredetileg úgy számolták, hogy körülbelül tíz síelő tartózkodhat azon a sípályán, amelyet vasárnap hótömegek temetettek be. Mintegy 200 hegyimentő kereste a lavinaomlás helyét az osztrák Zürs település közelében.

 

A lavina közép-európai idő szerint 15.00 óra körül kezdett zuhanni a 2700 méter magas Trittkopf-csúcsról, Zürs és Lech am Arlberg falvak között az Alpokban. A lavinahó a közeli sípályákat is elérte.

 hirdetes_300x300  

 

A lavina többnapos havazás után indult meg a magas hegyvidéken, és a karácsony napjára egyáltalán nem jellemző meleg időben. A helyi hegyi mentőszolgálat szerint a térségben „nagy” volt a lavinaveszély. A lavinafigyelmeztető szolgálat már előre figyelmeztetett arra, hogy vasárnap jelentősen magas lesz a lavinaveszély.

 

A hatóságok szerint egy embert gyorsan kiszabadítottak a hegyimentők. A hótömegekre reflektorokat helyeztek, hogy sötétedés után is folytathassák a keresést, és kiképzett kutyákat is alkalmaztak az eltűntek felkutatására. Biztonsági okokból hétfőn átkutatják a területet a végleges tisztázás céljából – írja a DPA.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!