Nyitókép forrása: belta.by

 

Fehéroroszország hivatalosan is tiltakozott a kijevi vezetésnek, miután közölte, hogy egy S-300-as légvédelmi rendszerhez tartozó rakéta csapódott belarusz területre, miközben az orosz-ukrán háború egyik legdurvább orosz rakétatámadása folyik Ukrajna egész területe ellen.

 

A breszti régió katonai komisszárja, Oleg Konovalov a belarusz állami hírügynökségnek azt mondta, „a helyieknek nincs miért aggódniuk, sajnos előfordulnak ilyen dolgok”.

 

Az belarusz védelmi minisztérium csütörtök késő délután közölte, hogy az ukrán rakétát a fehérorosz határ átlépésekor semmisíttették meg. A légvédelem parancsnoka elmondása szerint a radarfigyelő egység csütörtökön délelőtt 10 óra körül észlelt egy „mozgó légi célt”, amely Ukrajna felől közelített. Miután a rakéta belépett a belarusz légtérbe, Gorbakha mezőgazdasági város közelében megsemmisült. A védelmi minisztérium szerint a rakétát az ukrán Zabolotye területéről lőtték ki.

 

  hirdetes_300x300   

 

 

Fehéroroszország februárban engedélyezte Oroszországnak, hogy területét kiindulópontnak használja az Ukrajna elleni invázióhoz (innen indult a Kijev elleni offenzíva). Maga a minszki vezetés azonban azóta is következetesen tartja magát ahhoz, hogy nem része a háborúnak.

 

Körkép.sk, belta.by, reuters

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.