Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Carolyn Kaster

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton kijelentette, hogy hazája sosem fogja megbocsátani Oroszország agresszióját. Az ukrán elnök ezt azt követően jelentette ki, hogy az új év előtt néhány órával Oroszország újabb rakétatámadást indított Ukrajna ellen.

 

„Több hullámban érkezett rakétatámadás szilveszterkor. A rakéták az embereket célozták. Senki a világon nem fogja ezt megbocsátani [Oroszországnak]. Ukrajna sem bocsátja meg”

 

közölte Zelenszkij a közösségi hálókon.

 

Oroszország szombaton több mint 20 rakétát lőtt ki Ukrajnára, Kijev azt állítja, 12-t sikerült közülük megsemmisítenie. A robbanásokban legalább egy személy életét vesztette.

 hirdetes_810x300  

 

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter szerint a orosz rakétatámadások lakóházak és nem az energetikai ionfrastruktúra ellen irányultak.

 

„A háborús bűnös Putyin emberek gyilkolásával köszönti az új évet”

 

mondta, majd kijelentette, hogy meg kell fosztani Oroszországot állandó tagságától az ENSZ Biztonsági Tanácsában (amíg ott van az állandó tagok között, addig minden fajsúlyos ENSZ-döntést megvétózhat).

 

Vitalij Klicsko, Kijev főpolgármestere bejelentette, hogy jelenleg az ukrán főváros lakosságának 30 százaléka maradt áram nélkül, azonban állítása szerint van ivóvíz és fűtés.

 

Ukrajnában ma is kijárási tilalom van érvényben este hét órától éjfélig, így az újévre váró nyilvános közösségi ünneplésekre nincs lehetőség. Több városban növelik a rendőri jelenlétet.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!