Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Jean-Francois Badias

 

Guy Verhostadt posztolta azt a Politico brüsszeli hírportál által készített táblázatot, amely szerint a 9 oroszellenes szankciós csomag ellenére az EU tagállamai által importált orosz termékek volumene hatalmas arányban nőtt tavaly a 2021-es importszinthez képest.

 

Németország például 33 százalékkal több orosz terméket importált, Hollandia 51, Franciaország 84 százalékkal többet. Szlovákiának sincs oka panaszkodni a 71 százalékával. Az abszolút csúcstartó Szlovénia, amely 346 százalékot vert rá tavaly a 2021-es orosz import volumenjére.

 

Az adatokkal kapcsolatban Verhofstadt a következőket posztolta:

 

 hirdetes_400x285  

„Egy kép, ami mindent elárul… Kilenc szankciós csomag, amelyeknek értéke kevesebb, mint nulla! Jutalmazzuk meg Oroszországot ellenünk folytatott háborújáért”

 

írta. Felmerül tehát a kérdés, miért kiáltja ki a nyugati liberális mainstream „Putyin trójai falovának” vagy eleve árulónak Magyarországot azért, hogy kétségbe vonja a szankciók hatékonyságát? És még egy szempont: miért állítja Zuzana Čaputová államfő, hogy működnek a szankciók, ha még a szintén liberális Guy Verhofstadt sem hisz ebben a politikai bűvészmutatványban..?

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.