Rogozin elküldte Macronnak azt a francia tarackból származó repeszdarabot, amely megsebesítette - Körkép.sk

Hirdetés (X)

Külügyek

Rogozin elküldte Macronnak azt a francia tarackból származó repeszdarabot, amely megsebesítette

Arra figyelmeztetett, hogy "senki sem kerülheti el a háborús bűnök felelősségét".

Nyitókép: Profimedia.cz

 

Dmitrij Rogozin volt orosz miniszterelnök-helyettes szerdán kijelentette, hogy egy francia tarackból származó repeszdarabot küldött Emmanuel Macron francia elnöknek, amely decemberben megsebesítette a kelet-ukrajnai donyecki régióban végrehajtott ágyúzás során.

 

Rogozin, aki támogatja Oroszország ukrajnai invázióját, azt mondta, hogy levelet írt Pierre Lévy moszkvai francia nagykövetnek.

 

„Ebben a borítékban a levelemmel együtt egy 155 mm-es francia önjáró Caesar tarackból származó repeszdarabot láthatnak majd” – írta Rogozin a Telegram platformon közzétett nyílt levelében.

SJE Nyílt nap

 

Hozzátette: követeli, hogy adják át a repeszdarabot Macronnak, figyelmeztetve, hogy “senki sem kerülheti el a háborús bűnök felelősségét”.

 

Majd elmondta, hogy a repesz a jobb vállát találta el, és az ötödik nyakcsigolyában szorult be. Saját elmondása szerint csak egy “milliméter” választotta el attól, hogy a repesz megölje vagy rokkanttá tegye.

 

Rogozin – a Roszkozmosz orosz űrügynökség volt főigazgatója – azt állítja, hogy az incidens, amelyben megsérült, egy donyecki szállodai étteremben történt “munkaértekezleten”.

 

A Rosszija 24 orosz állami televízió akkor arról számolt be, hogy Rogozin ott ünneplte 59. születésnapját. Rogozin szerint két barátja vesztette életét az ágyúzás során.

 

A moszkvai francia nagykövetség nem volt hajlandó kommentálni a Macronnak írt levél ügyét az AFP-nek.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket