Nyitókép: Shutterstock

 

Szándékosan lőtte le tanárát egy hatéves fiú az amerikai Virginia államban. A tanárnő jelenleg válságos állapotban fekszik a kórházban. Egyelőre nem világos, hogyan jutott a gyerek fegyverhez – írta a TASR a The Guardianre és a BBC-re hivatkozva.

 

A lövöldözés pénteken, helyi idő szerint (közép-európai idő szerint 20:00) nem sokkal 14.00 óra után történt Newport News városának általános iskolájának egyik tantermében, miután eszmecsere történt a tanár és a diák között. A kihívott rendőrök azonnal őrizetbe vették a fiút.

 

Steve Drew rendőrfőnök azt mondta, nem világos, honnan szerezte a gyerek a fegyvert. Hozzátette azonban, hogy nem szerencsétlen balesetről van szó, a fiú ugyanis szándékosan lőtte le a tanárát.

 hirdetes_810x300  

 

A rendőrség tájékoztatása szerint az 550 tanulót számláló általános iskolában ugyan vannak fémdetektorok, a gyerekeket azonban csak véletlenszerűen ellenőrizték. A rendőrség a használt fegyver típusáról sem volt hajlandó részleteket közölni, de annyit elmondott, hogy kézifegyverről van szó.

 

A helyi iskolai körzet felügyelője, George Parker azt mondta, hogy a hatóságok megvizsgálnak „minden olyan körülményt, amely ehhez az incidenshez vezethetett”. Hozzátette: hétfőn zárva tart az iskola, a szülőknek és a tanulóknak szakszerű pszichológiai segítséget nyújtanak.

 

Teraz.sk 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!