Nyitókép: Facebook.com/Matús Vallo

 

Pozsony, Budapest, Prága és Varsó főpolgármesterei látogatást tettek szerdán Kijevben Vitalij Klicsko polgármesternél. A hírről Matúš Vallo pozsonyi főpolgármester is beszámolt közösségi oldalán.

 

A V4-es polgármesterek segíteni szeretnének ukrán kollégájuknak és további ukrán városoknak is. Vallo elismerte, hogy az ukrán városok kérései eltérőek. A segítség minőségének javítása érdekében ezért egy platform létrehozását javasolták, amelynek segítségével az ukrán városok megadhatnák szükségleteik és kéréseik listáját prioritás alapján.

 

Az adományozó városok ezt folyamatosan figyelhetnék, hogy valamely kérést tudják-e teljesíteni, esetleg megjelölhetnék a rendszerbe, hogy miként tudnának segíteni. Vallo reményét fejezte ki, hogy a platform inspirációként szolgálhat más városok számára is, akik aztán bekapcsolódhatnak a kezdeményezésbe.

 

 hirdetes_810x300  

Vallo azt is elárulta, hogy a Pozsonyi Közlekedési Vállalattal karöltve 25 darab 12 méteres Irisbus Citelist adnak Kijevnek. Ezeket Pozsony nemrég cserélte le új SOR autóbuszokra.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.