Nyitókép forrása: fonxnews

 

Joe Biden amerikai elnök wilmingtoni otthonában újabb 5 titkosított iratot találtak, amelyek egy része Ukrajnáról is szól. A dokumentumok még Barack Obama elnöksége idején kerültek a házába, mikor alelnök volt. A dolog pikantériája, hogy a hírek szerint fia is hozzáférhetett a bizalmas iratokhoz.

 

A Biden körül kialakult botránynak ez már a harmadik köre, és az amerikai elnök egyre rosszabb helyzetbe kerül. Az alelnökként kapott dokumentumokat hivatali ideje után törvényből adódóan vissza kellett volna szolgáltatnia a nemzeti levéltárnak. Ehelyett a garázsában őrizgette.

 

Biden Wilmingtoni házát ráadásul évekig fia, Hunter Biden használta, ráadásul azokban az időkben is, mikor kokainfüggő volt és adócsalás miatt nyomoztak ellene.

 

 hirdetes_810x300  

Az ügy persze más okból is igen érdekes: Joe Bidennek alelnökként tetemes érdekeltségei voltak Ukrajnában. Hivatali ideje alatt kapott a fia igazgatótanácsi tagságot az ukrán Burisma energiavállalatban, így felmerült, hogy az amerikai alelnök nyomást gyakorolt-e Petro Porosenko akkori ukrán államfőre fia kinevezése érdekében.

 

Az amerikai igazságügyi minisztérium vizsgálatot rendelt el, csakúgy, mint Donald Trump volt amerikai elnöknél, aki ellen most szintén vissza nem szolgáltatott bizalmas iratok miatt indult eljárás. Biden így kapott egy speciális ügyészt a nyakába, akinek az lesz a feladata, hogy kivizsgálja a történteket.

 

Körkép.sk, foxnews.com, magyarnemzet.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.