Nyitókép: Getty Images/iStockphoto

 

Új, kibővített harci kiképzés kezdődött vasárnap Németországban az ukrán erők tagjai számára az amerikai hadsereg oktatóinak irányításával. Ezt Mark Milley tábornok, az amerikai hadsereg egyesített vezérkarának elnöke jelentette be – tájékoztatott a TASR az AP jelentése alapján.

 

A kiképzés célja egy körülbelül 500 fős zászlóalj létrehozása, amely a következő öt-nyolc hétben az orosz inváziós erők ellen harcolna.

 

Milley, aki hétfőn ellátogat a Grafenwöhr gyakorlóterületre, elmondta, hogy néhány napja ukrán katonák érkeztek Németországba. A teljes felszerelés a helyszínen áll rendelkezésükre.

 hirdetes_810x300  

 

A fegyverek széles skáláját felvonultató kiképzés célja az ukrán erők képességeinek javítása, hogy jobban felkészüljenek az offenzíva megindítására vagy az orosz hadsereg támadásainak növekedésére. Az ukránok megtanulják, hogyan tudják jobban mozgatni és koordinálni század- és zászlóaljméretű egységeiket a harcban tüzérség, páncélozott járművek és szárazföldi erők kombinációjával.

 

Milley elmondta, hogy az átfogó kiképzés – az Ukrajnának szállított új fegyverekkel, tüzérséggel, tankokkal és egyéb felszerelésekkel kombinálva – kulcsfontosságú lesz ahhoz, hogy az ukrán erők a közel 11 hónapja tartó háború alatt visszafoglalják az Oroszország által elfoglalt területeket.

 

„Ez a támogatás nagyon fontos Ukrajna számára, hogy meg tudja védeni magát. Reméljük, hogy rövid időn belül végzünk vele” – mondta Milley.

 

Az Egyesült Államok már több mint 3100 ukrán katonát képezett ki bizonyos fegyverek és egyéb felszerelések, köztük tarackok, páncélozott járművek és a HIMARS mobil rakétarendszer használatára.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.