Nyitókép: David Tavella via AP

 

A dél-franciaországi Toulon egyik idősek otthonában meghalt a világ legidősebb embere, André nővér, francia apáca.

 

118 éves korában meghalt André nővér, akit a világ legidősebb emberének tartottak. Az apáca a dél-franciaországi Toulon egyik idősek otthonában kedd este álmában halt meg – közölte az intézmény szóvivője, David Tavella kedd este az AFP hírügynökséggel.

 

„Nagy a szomorúság, de ő ezt akarta, ez volt a kívánsága, hogy eljusson szeretett testvéréhez. Számára ez felszabadulás” – mondta Tavella.

 hirdetes_810x300  

 

A Lucile Randon polgári nevet viselő apáca túlélt két világháborút és a spanyolnáthát, tavaly, nem sokkal 117. születésnapja előtt pedig a Covid-fertőzést. A japán Kane Tanaka tavaly áprilisi halála óta ő számított a világ legidősebb emberének.

 

Lucile Randon 1904. február 11-én született a dél-franciaországi Alès-ben, protestáns származású családban. Az André nővér nevet 1944-ben vette fel bátyja nyomán, amikor csatlakozott a katolikus Szeretet Leányai Páli Szent Vincéről Nevezett Irgalmas Nővérek Társulatához. Több mint három évtizeden át dolgozott egy Vichy városában lévő kórházban, ahol árvákat és időseket ápolt.

 

André nővér még azután is gondozta a nála jóval fiatalabb időseket, hogy megvakult és kerekesszékbe került. „Az emberek azt mondják, hogy a munka öl, de engem a munka tartott életben. 108 éves koromig dolgoztam” – mondta tavaly újságíróknak.

 

A világ legidősebb embere jelenleg a 115 éves María Branyas Morera, aki Spanyolországban él.

 

euronews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.