A Több Európa olasz párt vezetője kampánytámogatást kapott Soros Györgytől - Körkép.sk
Külügyek

A Több Európa olasz párt vezetője kampánytámogatást kapott Soros Györgytől

A párt szerint tejesen normális, hogy Soros olyan értékekért harcol, mint a migráció...

Nyitókép forrása: HuffPost

 

Természetesnek nevezte a Soros Györgytől kapott támogatást Benedetto Dalla Vedova a +Europa (Több Európa) nevű olasz baloldali párt főtitkára, aki az amerikai üzletembertől neki folyósított több mint 300 ezer euróról nyilatkozott a Corriere della Serának csütörtökön.

 

A pártvezető elmondta, hogy 312 ezer eurót, vagyis több mint 123 millió forintnak megfelelő összeget utalt át neki Soros György a tavaly szeptemberben rendezett parlamenti választásokat megelőző kampány támogatására. Az összeg nagyságát azzal magyarázta, hogy öt választási körzetben indult.

 

A római parlamentbe képviselőként bejutott Benedetto Dalla Vedova úgy látta, semmi új és semmi furcsa nincsen a finanszírozásban, mivel választási segítségről volt szó, amely nyilvános, ismert volt és teljes mértékben nyomon követhető.

 

A Corriere della Sera felvetésére, miszerint a +Europa párt honlapján nem tüntették fel az összeget, Benedetto Dalla Vedova hangsúlyozta, hogy az olasz gyakorlat szerint az adomány szerepel a parlamenti nyilvántartásban, ahol nem nevezik meg az adományozót, de az adatokhoz bármely újságíró hozzáférhet.

 

“A törvény engedélyezi a jelöltek támogatását, mások is kaptak hasonló összeget” – jegyezte meg a politikus, aki elmondta, hogy többször találkozott Soros Györggyel.

 

“Soha nem kért tőlünk semmit cserébe, eszmei támogatásról van szó. Azokat az erőket támogatja, amelyek elképzeléseiért harcolnak, mint a migráció, az egyéni szabadságjogok korlátozása elleni fellépés, a demokrácia” – hangsúlyozta Dalla Vedova.

 

A +Europa politikusai számláira Soros Györgytől érkező összegekről elsőként Carlo Calenda, az Akció nevű párt vezetője beszélt a választások után. Calenda másfél millió euróra utalt, és hangoztatta, hogy éppen a Soros-féle finanszírozások miatt nem lépett választási szövetségre a baloldali pártok koalíciójával.

 

Carlo Calenda kijelentései szerint az összegből a +Europa elnöke, Emma Bonino is részesült, az olasz Radikális Párt egykori vezetője, aki 1995 és 1999 között az Európai Unió humanitárius biztosa volt, majd olasz EU-ügyi miniszter és külügyminiszter is.

 

Emma Bonino decemberben mondott le a Fight Impunity nevű civil szervezet vezetőségi tisztségéről, miután a 2019-ben alapított szervezet elnöke, Alessandro Panzeri az Európai Parlamentet érintő korrupciós ügyben börtönbe került.

 

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Nem érkezett még komment. Legyen az öné az első!

Szóljon hozzá!

Kövessen minket